Termeni si Conditii pentru
aplicatia GOCAB

INTRODUCERE

Acesti termeni si conditii (Termeni si Conditii”) constituie acordul legal dintre dumneavoastra si GoCab Software S.A. Va rugam sa cititi acesti Termeni si Conditii inaintea utilizarii in orice mod a aplicatiei informatice GoCab pentru Clienti (Aplicatia”). Pentru a utiliza Aplicatia este necesar acordul dumneavoastra cu privire la acesti termeni si conditii. Inregistrarea unui cont pe Aplicatie si/sau folosirea serviciilor de intermediere oferite de Aplicatie reprezinta acceptarea acestor Termeni si Conditii.

Prin acordul dumneavoastra referitor la acesti Termeni si Conditii, dumneavoastra declarati si garantati ca aveti 18 ani si capacitate deplina de exercitiu sau, in cazul unei persoane juridice, ca sunteti o societate inmatriculata si functionand in conformitate cu legile din Romania, iar reprezentantii dumneavoastra sunt in mod valabil autorizati sa exprime acordul dumneavoastra cu privire la accesarea, vizitarea sau utilizarea in orice alt mod a Aplicatiei.

Aplicatia este un program informatic mobil care va permite sa comandati un taxi sau un autovehicul cu sofer pentru prestarea serviciului de transport in regim de inchiriere, prin intermediul unui echipament mobil, fara alte formalitati. Aplicatia detecteaza in mod automat locatia Clientului si dupa confirmarea adresei, va trimite comenzi catre Transportatorii disponibili din respectiva zona. Mai multe detalii despre functionarea Aplicatiei regasiti in sectiunile Scopul Aplicatiei, Conditiile pentru functionarea corespunzatoare a Aplicatiei si Functionalitatile Aplicatiei.

DEFINITII

Termenii folositi in continuare vor avea urmatorul inteles:

      CLIENT – Orice persoana juridica sau fizica cu capacitate de exercitiu deplina care acceseaza Aplicatia fiind interesata de serviciile oferite de Transportatori;

      TRANSPORTATOR – Orice persoana juridica sau persoana fizica autorizata avand ca obiect de activitate transport bunuri si persoane, cu respectarea conditiilor legale, ce isi creeaza cont pe Aplicatie, propunand ofertele de transport si urmarind incheierea de contracte de transport cu Clientii prin intermediul Aplicatiei. Prin activitatea de transport bunuri si persoane se intelege (i) activitatea de transport in regim taxi.

     GOCAB SOFTWARE–GoCab Software S.A., persoana juridica infiintata si functionand in confirmitate cu legea romana, cu sediul in Bucuresti, Str. Gramont 38, etaj 1, sect 4, cu nr. de ordine in Registrul Comertului J40/6575/2015, Cod Unic de Inregistrare RO41884893, cont IBAN: RO68BTRLRONCRT0300052801, deschis la Banca Transilvania;

      CERERE DE TRANSPORT – solicitarea efectuata de catre Client prin care acesta cere o oferta de transport din partea Transportatorilor;

      CONT – modalitatea de inregistrare a Transportatorilor / Clientilor in cadrul Aplicatiei, modalitate prin care acestia isi pot prezenta ofertele, respectiv cererile de transport.

      APLICATIE – platforma informatica GOCAB prin intermediul careia sunt puse in legatura cererea si oferta pentru servicii de transport in regim taxi;

Titlurile din cuprinsul acestor Termeni si Conditii sunt inserate doar in scop orientativ si nu vor afecta in vreun fel interpretarea prevederilor din cuprinsul acesteia.

Termenii din cadrul prezentelor Termeni si Conditii au semnificatiile definite mai sus. Orice referinta la numarul singular include, de asemenea, o referinta la numarul plural si viceversa; orice referire la genul masculin va include, de asemenea, o referire la genul feminin si / sau neutru si viceversa.

SCOPUL APLICATIEI

Scopul Aplicatiei este intermedierea de servicii de transport intre Clienti si Transportatori. Orice utilizare a Aplicatiei in alte scopuri nu este permisa, iar GoCab Software nu va fi raspunzator pentru niciun prejudiciu cauzat prin utilizarea Aplicatiei in alte scopuri.

Serviciile de transport care sunt intermediate prin Aplicatie se refera la:

i.     Servicii de transport in regim taxi, asa cum acestea sunt reglementate de Legea nr. 38/2003 privind transportul in regim taxi ;

CONDITII PENTRU FUNCTIONAREA CORESPUZATOARE A APLICATIEI

Aplicatia functioneaza pe orice tip de dispozitiv (telefon, tableta sau aparat fiscal Equinox) cu sistem de operare Android si care indeplineste urmatoarele conditii:

      Dispozitivul are chipset GPS;

      Dispozitivul are toate optiunile specifice functionarii optime active, respectiv:

1.    optiunea GPS activata;

2.    toate serviciile de localizare activate;

3.    optiunea date mobile activata.

Pentru a beneficia de toate functionalitatile Aplicatiei va rugam sa contactati departamentul tehnic, la adresa officegocab@gmail.com, pentru a verifica daca dispozitivul dumneavoastra intruneste specificatiile tehnice necesare unei functionari optime a aplicatiei.

Aplicatia este compatibila cu oricare dintre retelele de telefonie mobila cu conexiune de date mobile 3G sau 4G.

Clientii care doresc sa foloseasca Aplicatia urmeaza sa isi creeze un Cont pe Aplicatie, furnizand urmatoarele informatii personale:

1.    Datele de identificare ale Clientului, conforme cu realitatea;

2.    Datele de contact ale Clientului, astfel cum sunt solicitate de Aplicatie;

3.    Alte informatii solicitate cu ocazia inregistrarii Contului.

Nu sunt permise:

      incercarea de a interveni, prin orice mijloace, in continutul acestui site, stergerea sau modificarea prin orice mijloace a materialelor si informatiilor livrate, sau incercarea de a actiona in acest scop;

      incercarea de a testa sau a scana vulnerabilitatea oricarui sistem din reteaua GOCAB, accesarea oricaror servere sau servicii din reteaua GOCAB care nu sunt publice, fara autorizarea prealabila a GoCab Software;

      incercarea de a interveni in functionarea serverelor de hosting sau in reteaua GOCAB prin orice mijloace, inclusiv atacarea acestora prin ”flooding” sau ”DOS”;

      folosirea oricaror adrese de e-mail publicate prin intermediul site-ului pentru distribuirea lor pe liste de mailing sau pentru trimiterea de emailuri comerciale (“spamming”) sau pentru orice alt scop in afara de trimiterea de emailuri personale justificate, fara acordul scris al posesorilor acestor adrese.

Nerespectarea oricareia dintre aceste reguli atrage dupa sine raspunderea civila, penala sau contraventionala, dupa caz. GoCab Software va investiga faptele care implica asemenea incalcari, cooperand cu autoritatile pentru prevenirea sau impiedicarea unor astfel de incalcari.

FUNCTIONALITATILE APLICATIEI

Aplicatia va permite identificarea taxiurilor apartinand mai multor companii de taxi, Clientul avand posibilitatea sa aleaga in functie de diverse criterii: companie taxi , tariful practicat, timpul de asteptare etc. Pentru a contracta o cursa cu un Transportator, Clientul va parcurge urmatorii pasi:

1.    deschide Aplicatia;

2.    introduce adresa locului unde se afla sau selecteaza optiunea de identificare prin Aplicatie a adresei exacte;

3.    optional, poate introduce adresa destinatiei cursei;

4.    selecteaza optiunea de cautare a unor soferi disponibili;

5.    Aplicatia arata soferii care si-au exprimat disponibilitatea pentru contractarea cursei (impreuna cu modalitatea de transport aferenta) aflati in apropiere, tariful acestora si timpul estimat de asteptare pana la sosire;

6.    Clientul selecteaza soferul dorit, avand la dispozitie prin Aplicatie informatii referitoare la: modalitatea de transport, tariful practicat (pe baza caruia se calculeaza contravaloarea cursei), informatii despre sofer (nume, prenume, fotografie), informatii despre autovehicul (marca si model, numar de inmatriculare);

7.    acceptarea de catre Client a ofertei soferului echivaleaza cu acordul pentru incheierea unui contract intre Client si Transportator avand ca obiect prestarea de servicii de transport, in conditiile stabilite de Transportator;

8.    Clientul asteapta sosirea masinii in timpul indicat si efectuarea cursei.

Aplicatia va mai pune la dispozitia Clientului si urmatoarele functii: posibilitatea platii cu cardul a contravalorii curselor prin intermediul Aplicatiei, comunicarea cu soferul prin chat sau prin numarul de telefon, alegerea soferului in functie notele acordate de alti Clienti si posibilitatea de a acorda o nota soferului sau de a face sugestii si reclamatii prin intermediul Aplicatiei. In ceea ce priveste reclamatiile cu privire la Serviciile intermediate prin Aplicatie, GoCab Software poate transmite aceste reclamatii catre Transportator.

In ceea ce priveste posibilitatea platii cu cardul prin intermediul Aplicatiei, se vor retine comisioanele agreate cu procesatorul de plati. Tot in acest caz, Clientul va putea opta pentru o bonificatie suplimentara din contravalorea Serviciului (TIPS”).

DREPTURILE SI OBLIGATIILE GOCAB SOFTWARE

GoCab Software se obliga sa publice toate Cererile de Transport transmise de Clienti prin intermediul Aplicatiei, care sunt conforme cu prevederile / conditiile impuse prin prezentele Termeni si Conditii.

GoCab Software se obliga sa remedieze in cel mai scurt timp posibil eventualele disfunctionalitati reclamate legate de functionarea Aplicatiei sau eventuale neconcordante intre datele furnizate in Cererea de Transport de catre Client si datele publicate pe Aplicatie de catre GoCab Software, cu exceptia acelor neconcordante semnalate de catre Clienti care se datoreaza faptului ca GoCab Software a modificat partial Cererea de Transport astfel incat acesta sa indeplineasca conditiile impuse prin prezentul document pentru a putea fi mentinut postat pe Aplicatie.

GoCab Software isi rezerva dreptul de a modifica sau de a actualiza oricand unilateral Termenii si Conditiile, notificand modificarea respectiva inaintea utilizarii Aplicatiei de catre Client. Termenii si Conditiile pot fi accesate oricand in sectiunea Termeni si Conditii din Aplicatie. Daca Clientul nu este de acord cu modificarea Termenilor si Conditiilor, nu va mai putea utiliza Aplicatia.

GoCab Software poate schimba in orice moment continutul si conditiile de folosire a Aplicatiei. Modificarile devin valabile in momentul in care au fost facute publice prin intermediul Aplicatiei.

DREPTURILE SI OBLIGATIILE CLIENTULUI

Clientul are dreptul de a beneficia de Aplicatie atat timp cat nu incalca prevederile Termenilor si Conditiilor. In continuare, Clientul isi asuma respectarea urmatoarelor obligatii si are urmatoarele drepturi:

Contractarea serviciilor de transport prin Aplicatie. Cererea de Transport inaintata de Client trebuie sa fie ferma si corecta. Acest lucru inseamna ca Cererea de Transport trebuie sa cuprinda locatia reala a persoanei care urmeaza sa fie transportata. Clientul este direct responsabil pentru neducerea la indeplinire de catre Transportatori a serviciilor de transport din culpa Clientului, incluzand dar fara a se limita la, mentionarea eronata a adresei de unde Clientul doreste sa inceapa cursa.

Pentru functionarea in conditii normale a Aplicatiei si pentru asigurarea unui mediu eficient de intermediere a serviciilor de transport, pentru cazuri justificate de conduita Clientului, GoCab Software isi rezerva dreptul de suspendare a Contului Clientului pe o perioada de 24 ore.

Executarea serviciilor de Transportatori. Desi GoCab Software nu este prestator de servicii de transport, Clientul are dreptul de a raporta orice neregula cu privire la prestarea serviciului de transport catre GoCab Software. In acest caz, GoCab Software poate aplica sanctiuni de suspendare a Conturilor soferilor, de excludere a soferilor din Aplicatie sau de incetare a relatiilor contractuale cu Transporatorul. De asemenea, in cazul raportarii conduitei necorespunzatoare a soferilor, GoCab Software va transmite raportarile primite catre Transportator.

Plata serviciilor de transport. Utilizarea Aplicatiei este gratuita pentru Clienti. Acest lucru nu va afecta insa obligatia Clientului de a plati tarifele cursei Transportatorului, gratuitatea referindu-se doar la utilizarea de catre Client a Aplicatiei.
Totalul de plata se va debita automat de pe cardul clientului la finalizarea cursei. In cazul imposibilitatii procesarii tranzactiei bancare din varii motive, Beneficiarul va efectua plata contravalorii cursei prin numerar.
Plata automata se va face in urma in urma inregistrarii de catre Client a informatiilor de card bancar, inregistrare ce se va face o singura data, astfel incat Clientul sa nu fie nevoit sa isi introduca datele de card pentru fiecare comanda de taxi.
Pentru inregistrarea cardului bancar se va percepe suma de 1 RON din contul Clientului.

Altele. In masura in care Clientul afla ca Transportatorul sau taximetristul nu detine autorizatiile / avizele / permisele / atestatele / licentele necesare in baza legii pentru prestarea serviciilor de transport, Clientul are obligatia sa notifice acest fapt GoCab Software, astfel incat acesta din urma sa poata demara procedura de verificare a autorizatiilor Transportatorului, taximetristului.

Clientul are dreptul de a beneficia de asistenta si suport din partea GoCab Software, prin posibilitatea accesarii departamentului de relatii cu Clientii GoCab Software, la datele de contact identificate in Aplicatie. Subliniem ca este dreptul Clientului de a se adresa atat GoCab sau direct transportatorului autorizat.

Clientul se poate retrage oricand din prezentul contract prin stergerea contului si dezinstalarea aplicatiei fara plata vreunei sume de bani. Retragerea din acest contract va atrage imposibilitatea utilizarii Aplicatiei de catre Client. Ulterior crearii Contului, utilizarea Aplicatiei echivaleaza cu acceptarea Termenilor si Conditiilor in forma existenta la momentul Anuntului.

PROPRIETATE INTELECTUALA

Intregul continut al Aplicatiei, incluzand, dar fara a se limita la texte, imagini, grafice, programe pentru calculator, precum si orice alte date si aplicatii, sunt proprietatea GoCab Software si/sau a partenerilor sai, fiind protejate conform Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe cu modificarile ulterioare, precum si tuturor celorlalte legi, inclusiv dar fara a se limita la legile aplicabile privind drepturile de proprietate intelectuala si industriala.

GoCab Software acorda Clientului un drept de utilizare al Aplicatiei neexclusiv si temporar pe perioada in care Clientul isi mentine Contul activ.

LIMITAREA RASPUNDERII

Serviciul de transport va fi prestat in baza termenilor si conditiilor fiecarui Transportator si in baza legislatiei aplicabile (38/2003 cu modificarile si completarile ulterioare). GoCab Software nu este raspunzator pentru modalitatea sau calitatea prestarii Serviciilor, aceasta raspundere fiind a Transportatorilor, in calitate de prestatori ai Serviciilor. De asemenea, orice obligatie legala a Transportatorului fata de Client va ramane in sarcina Transportatorului. Pentru evitarea oricarui dubiu, GoCab Software nu se substituie Transportatorului si nu presteaza Servicii pentru Clienti. GoCab Software depune diligentele pentru a se asigura ca Transportatorii detin autorizatiile solicitate de legislatia privind transportul in regim de taxi pentru efectuarea acestor servicii. Cu toate acestea, in masura in care nu se face dovada ca GoCab Software ar fi avut cunostinta despre acest caz la momentul contractarii cursei si l-ar fi acceptat, daca se dovedeste ca Transportatorul nu ar fi detinut autorizatiile cerute de lege la momentul contractarii si/sau prestarii cursei, Clientul poate solicita exclusiv Transportatorului acoperirea oricarui prejudiciu creat.

Prin crearea si utilizarea Contului, Clientul isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor Contului (user si parola) si pentru gestionarea accesarii Contului si, in masura permisa de legislatia in vigoare, este responsabil de activitatea derulata prin intermediul Contului sau.

GoCab Software nu poate fi tinut responsabil pentru daune de orice fel pe care Clientul sau oricare terta parte le poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre GoCab Software a oricareia din obligatiile sale conform prezentelor Termeni si Conditii.

GoCab Software nu este responsabil pentru daune in caz de forta majora (cutremur, incedii etc).

LEGEA APLICABILA. LITIGII

Dispozitiile prezentelor Termeni si Conditii sunt guvernate si se supun dispozitiilor legale romane in vigoare.

Clientii ce urmeaza sa foloseasca Aplicatia vor incerca stingerea pe cale amiabila o oricaror dispute aparute ca urmare a utilizarii Aplicatiei.

Orice litigiu aparut in legatura cu Termenii si Conditiile Aplicatiei va putea fi solutionat de instantele competente din municipiul Bucuresti.

Prin utilizarea Aplicatiei, Clientul declara ca intelege ca serviciile prestate de GoCab Software de punere la dispozitie a Aplicatiei nu intra sub incidenta dispozitiilor din Legea nr. 38/2003 privind transportul in regim taxi si in regim de inchiriere.

POLITICA DE RETURNARE A BANILOR

Efectuarea platii pentru serviciul de transport intermediat de GoCab Software are loc numai in conditiile finalizarii prestarii serviciului catre Client. Astfel, Clientul nu are dreptul de a solicita returnarea sumei platite pentru un serviciu de care a beneficiat deja.

GoCab Software nu are obligatia de a returna bani Clientului pentru un serviciu deja prestat catre acesta.

DISPOZITII FINALE

Clientul accepta prin prezenta in mod expres prevederile sectiunilor „Drepturile si Obligatiile Clientului” si „Limitarea raspunderii” de mai sus.

Clientul accepta acesti Termeni si Conditii, prin bifarea casutei corespunzatoare din Aplicatie si/sau prin trimiterea Comenzii si/sau prin efectuarea unei plati online.